Jongeren naar Bergen Belsen

In het kader van 75 jaar vrijheid in Borne hebben zich vorig jaar ruim 135 jongeren uit Borne en 45 jongeren uit Rheine tussen de 14 en 19 jaar opgegeven om mee te gaan naar de herdenkings- en bezinningsreis naar het voormalige concentratiekamp van Bergen Belsen, waar ook het monument van Anne Frank staat.

Bergen Belsen

Met deze herdenkings- en bezinningsreis wordt de jongeren een platform geboden, waarbij zij zich bewust worden van de vrijheid die zij (ondanks alle hedendaagse beperkingen) hebben.

Jongeren worden meegenomen naar één van de plekken waar de ruim 100.000 Joden, Roma en Sinti, waaronder de 74 mensen die uit Borne, werden afgevoerd in afwachting van deportatie naar de vernietigingskampen.

De dag zal bestaan uit een busreis, een rondleiding op het voormalig concentratiekamp van Bergen Belsen en een kranslegging bij het monument aldaar. Gemotiveerde jongeren kunnen kosteloos deelnemen aan deze dag.

In afstemming met de begeleiders en de groep jongeren uit Rheine is een nieuwe datum gepland op zaterdag 23 oktober 2021.


Deel deze pagina via
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail