Vrijheidsvlag

Vrijheid is een groot goed. Hoe snel de wereld kan veranderen ervaren we nu als nooit tevoren. Mensen met vitale beroepen werken met man en macht om de gevolgen van het Corona virus te bestrijden. Anderen zien hun vrijheid ingeperkt om zoveel mogelijk zichzelf en anderen te beschermen. Hoe snel het besef van vrijheid kan doordringen ervaren we nu allemaal.

Bornse vrijheidsvlag t.b.v. gevelstok of vlaggenmast

Vrijheid is ook een ander woord voor “omarmen”. Door de vlag vanaf 3 april t/m 3 mei in Borne te laten wapperen, wordt benadrukt dat de Bornse burgers de vrijheid omarmen. En er wordt een goed doel aan gekoppeld.

Bornse Zorghelden

Van de opbrengst van de vlaggen zal er een mooi bedrag geschonken aan Bornse Zorghelden. En daarbij gaat het om de mensen zelf, die het werk moeten doen en in deze tijd voor wel heel bijzondere uitdagingen komen te staan. Wie een donatie tegemoet zal zien, dat wordt binnenkort bekend gemaakt.

Waar zijn ze verkrijgbaar?

De vrijheidsvlaggen voor Borne zijn reeds in een beperkte oplage geproduceerd in twee soorten en vijf formaten. De prijs is vanaf €19,50. Heeft u een vlag gereserveerd en nog niet in huis, dan ligt deze te wachten op u bij Made by Josje (naast Morselt aan de Grotestraat). Heeft u nog niet gereserveerd, dan kunt u zowel bij Made by Josje als bij Plus Huls van den Nieuwboer aan de Europastraat terecht.

RESERVEER HIER JE VLAG !

Woont u in Hertme of Zenderen, dan bestaat nu nog de mogelijkheid om een eigen vlag te bemachtigen. Tot 5 april kunt u alvast reserveren, bij een minimaal aantal van 25 reserveringen zal de vlag er ook daadwerkelijk komen. Laat deze kans niet voorbij gaan en geef dan uw gegevens door via de blauwe button hierboven. U krijgt vanzelf een email bericht zodra uw vlag binnen is.

Wanneer vlaggen?

De vlaggen mogen gebruikt worden vanaf 3 april (Bevrijdingsdag van Borne) tot en met 26 april en van 28 april t/m 3 mei. De vlag mag permanent (ook ‘s-nachts) blijven hangen.

Op 27 april, 4 en 5 mei mag alleen de Nederlandse vlag gebruikt volgens het landelijke vlaggen protocol. Op 27 april de hele dag de vlag in top vanwege Koningsdag, op 4 mei halfstok vanaf 18:00 uur vanwege Dodenherdenking en op 5 mei de gehele dag in top vanwege Bevrijdingsdag. De Nederlandse driekleur mag tussen zonsopkomst en zonsondergang gebruikt worden.

Wij wensen u een goede herdenkingstijd toe.


Deel deze pagina via
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail